Stel cookie voorkeur in

Basisschool De Ommelander

Welkom bij basisschool de Ommelander!

De Ommelander is een katholieke basisschool voor kinderen vanaf 4 jaar. Op dit moment zitten er ongeveer 245 leerlingen op school, verdeeld over 9 groepen. Deze groepen zijn verdeeld over drie bouwen:

Bouw 1: groep 1 tot en met 3; bouw 2: groep 4 en 5 en bouw 3: groep 6 tot en met 8.

Prijsuitreiking op school:

De Ommelander met stip op 1: beste school

Kortgeleden deelde de voorzitter van ons Bestuur Delta, dhr. R. Beekhuizen, ons mee dat de school op de eerste plaats staat als het gaat om de kwaliteit van het onderwijs. Dit nadat de school is vergeleken met de 26 andere scholen van hetzelfde bestuur.  Deze uitspraak deed dhr. Beekhuizen naar aanleiding van vragen van de medezeggenschapsraad van de school.

Op vrijdag 13 februari werden de leerkrachten beloond met een prachtige medaille. En om het extra te vieren: siervuurwerk.

 

Op de foto staan de prijswinnaars met de medailles. Deze medailles werden uitgereikt door Prins en Prinses Carnaval.

Locatie

Basisschool de Ommelander ligt in het hart van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De school is gehuisvest in het gebouw De Krakeling. De school is eenvoudig te bereiken via het pad tussen de woningen van nummer 31 en 33 op de  Delfzijlstraat.. Aan het eind van het korte pad leidt de rechter ingang naar de Ommelander.

Ander Onderwijs

De Ommelander is vernieuwend en vooruitstrevend in zijn onderwijsaanbod. De afgelopen jaren zijn wij afgestapt van ons traditioneel jaarklassensysyeem, dat beperkingen in zich had. Door de overstap naar Ander Onderwijs komen wij meer tegemoet aan de leerbehoeften van kinderen. Dat betekent dat het onderwijs niet wordt afgestemd op de groep. Doordat wij erkennen dat elk kind uniek is, wordt het onderwijsaanbod voor  elk kind naar behoefte en op maat aangeboden. Dat gebeurt in kleinere instructiegroepjes.